free hit counter script
Saturday , December 14 2019
Home / Uncategorized / Havi 5000 forintot tud átlagosan félre rakni a Magyar ember, a statisztika szerint 70-et..

Havi 5000 forintot tud átlagosan félre rakni a Magyar ember, a statisztika szerint 70-et..

A Népszava megbízásából novemberben készített telefonos kutatás szerint a magyar lakosság 36%-a egy hónapig sem, 29% egy-két hónapig, 18% három-hat hónapig, 8% fél-egy évig, 6% egy évnél hosszabb ideig bírná ki pénzügyi tartalékaival, ha hirtelen elveszítené a munkáját.

A kutatás szerint a a 30-44 éveseknél a legalacsonyabb (28%), és a 60 fölöttieknél a legmagasabb (45%) azok aránya, akik 1 hónapig sem bírnák, nekik van a legkevesebb pénzügyi tartalékuk. Iskolai végzettség szerint pedig a legfeljebb 8 általánost végzettek 56%-a, a szakmunkás végzettségűek 35%-a, az érettségizettek 33%-a és a diplomások 12%-a van ilyen helyzetben.

Az átlagnál kiszolgáltatottabbak ilyen szempontból a nők és az idősek: azok közül, akik nyugdíjból élnek, majdnem minden második embernek teljesen elfogy a pénze hó végére.

A megélhetési helyzet összességében javult, de egyes csoportok, leginkább a nyugdíjasok hétköznapi gondjai erősödnek: 27% számolt be arról, hogy ma kevesebb kiadást engedhet meg magának, mint néhány éve.

Ami a szolgáltatásokhoz való hozzáférést illeti, a nők majdnem negyede mondta azt, hogy az elmúlt egy évben nem mindig volt pénze fodrászhoz menni, amikor kellett volna, a lakosság 16%-a nem jutott el ezért moziba, 15% nem tudta megvenni a kinézett könyvet, 34% pedig ezért nem utazott külföldre.
A jövedelem 35%-át költjük saját bevallásunk szerint élelmiszerre és 33%-át a lakás fenntartására, rezsire,

a megkérdezettek mindössze 8% képes rendszeres megtakarításokra.

Loading...
Loading...

About admin

Check Also

11 autó ütközött az M7-es autópályán, hatalmas a torlódás

 Tizenegy autó ütközött össze az M1–M7 fővárosból kivezető közös szakaszán – közölte a rendőrség.A baleset …