free hit counter script
Saturday , December 14 2019
Home / Uncategorized / Gyászol az ország, elhunyt a híres Magyar művész, 5 perce jelentették be

Gyászol az ország, elhunyt a híres Magyar művész, 5 perce jelentették be

Életének 96. évében meghalt Meizl Ferenc klarinétművész.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola nyugalmazott tanszékvezető tanára, Bácsbokod díszpolgára, Meizl Ferenc életének 96. évében (2019. november 28-án) elhunyt.Önkormányzatunk Meizl Ferencet saját halottjának tekinti és részvétét fejezi ki a családtagoknak.

MEIZL FERENC kimagasló tehetségű klarinétművész volt. Tagja volt a Budapesti MÁV Szimfonikusoknak, szólóklarinétosként az Állami Operaháznak és a Budapesti Fúvósötösnek egyaránt.Odaadó és értékes munkáját több kitüntetéssel díjazták. Kitüntették többek között: Bartók Béla – Pásztori Ditta-díjjal, Liszt Ferenc-díjjal, a Magyar Köztársaság Érdemes művésze díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével

Feri bácsi sosem távolodott el szülőfalujától. Közel két évtizede alapította meg a Bácsbokod Közművelődéséért Alapítványt, amelynek legfőbb célját alkotta, hogy a község lakosságának művelődését szolgálja igényes programok szervezésével. Emellett zeneszerzeményi között kell utalni a Bácsbokodi Hangokra és a Bácsbokodi indulóra.

Loading...
Loading...

About admin

Check Also

11 autó ütközött az M7-es autópályán, hatalmas a torlódás

 Tizenegy autó ütközött össze az M1–M7 fővárosból kivezető közös szakaszán – közölte a rendőrség.A baleset …