web page hit counter
Sunday , September 15 2019
Home / Uncategorized / ROSSZ HELYRE KÜLDTE A MENTŐSÖKET A DISZPÉCSER.. MEGHALT A SÉRÜLT

ROSSZ HELYRE KÜLDTE A MENTŐSÖKET A DISZPÉCSER.. MEGHALT A SÉRÜLT

Szörnyű tévesztés volt – az operátort másnap kirúgták.

Mindenki szokott hibázni a munkájában, de vannak olyan feladatkörök, amelyekben ez végzetes lehet. Ilyenkor legtöbbször az orvosokra gondolunk, egy telefonos operátor munkája pedig végképp eszünkbe se jutna. Pedig a langlovagok.hu-n írt eset hűen tükrözi, hogy még az ő tévesztésük is lehet halálos kimenetelű. Legalábbis, ha a 112-nél dolgoznak.

A leírás szerint július 4-én este háromnegyed 10 körül egy tóalmási traktorbalesethez akartak mentőket hívni. A hívásfogadó operátor azonban félreértette a település nevét, így Tolmács került az bejelentésről készült adatlapra.

Az operátor a bejelentést követő két percen belül a mentőszolgálattal megosztotta az esetről készült adatlapot, majd telefonon is kapcsolta őket. Az ezt követő percekben a Nógrád megyei katasztrófavédelemmel és rendőrséggel vette fel a kapcsolatot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársa a helyszín pontosítása érdekében hívta vissza a bejelentőt. A tévedés tisztázását követően a Pest megyei rendőröket, mentőket és tűzoltókat 10 után 5 perccel irányították a megfelelő helyszínre. Ez a cirka negyedórás kiesés azonban már elég volt ahhoz, hogy az egyik sérültet elveszítsék – persze azt (egyelőre) nem tudni, hogy egyébként lett volna-e egyáltalán esély a megmentésére.

Az ORFK szerint a hívásfogadó rendszer hibátlanul működött, egyértelműen emberi mulasztás történt.

Az operátor telefonon félreértette a település nevét, de ez még előfordulhat: a nagyobb baj, hogy monitorján nem vetette össze a bejelentő térképen megjelenő helyzetével, mint ahogy azt tennie kellett volna.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt írta a Lánglovagoknak, hogy az esetről a rendőrség közigazgatási hatósági eljárást folytat.

Az MTI annyit ír a balesetről, hogy a tóalmási traktoros rosszul lett, ezért a Rét utcában árokba borult. A traktor fülkéjéből a tűzoltók szedték ki, a mentők viszont már nem tudták újraéleszteni.

Loading...

About admin

Check Also

SZANDI A 23 ÉVE NEM LÁTOTT SZÜLEIT IS VISSZAKÜLDTE A NYUGDÍJBÓL DOLGOZNI A GYÁRBA

Szandi kiakadt a kommentelőkre és ezt üzeni nekik: ” Én jó magyarnak tartom magam és …