web page hit counter
Sunday , October 13 2019
Home / Uncategorized / Ő A KÉT ÉVES DANIKA, AKI ELHUNYT KUNÁGOTÁN, AZ ÉDESANYJA MAGÁRA HAGYTA, MEGFULLADT

Ő A KÉT ÉVES DANIKA, AKI ELHUNYT KUNÁGOTÁN, AZ ÉDESANYJA MAGÁRA HAGYTA, MEGFULLADT

Csak egy kis időre hagyta magára két kisfiát Linda, az egyik szoba máris lángra kapott. A kiságyban fekvő Danikát hatalmas füstfelhő borította be, amikor édesanyja berohant érte, még érezni lehetett a pul­zusát.

A hétfős család egy takaros házban élt a Békés megyei Kunágotán. A családfő a jobb fizetés reményében egy ideje külföldön dolgozott, a gyerekeket az édesanyjuk, N. Linda nevelte. A kétéves Danika kedden délben a kis­ágyában aludt, ötéves testvére pedig a szomszéd helyiségben tévézett. A 37 éves édesanya biciklivel indult a közeli napközibe, hogy ebédet hozzon maguknak. A másodikos, hatodikos és hetedikes testvérek iskolában voltak.

– A hátsó udvarban dolgoztam a párommal, amikor a kis Bencét megláttam. Felmászott a kapujuk tetejére, ahonnan torka szakadtából, sokkos állapotban üvöltött segítségért. A kerteken átvágva rohantam hozzá – emlékezett vissza a Borsnak a szomszéd utcában élő Ódor István. – Amikor bementem a házba, már lángoltak a bútorok, az alvó gyermek szobája is megtelt füsttel. A testvére a kiskutyáikért is nagyon aggódott. Be akart jönni, de nem en­gedtem. A redőnyt feltéptem, hogy lássak valamit – mesélte könnyes szemmel a 64 éves férfi.

Mindeközben a gyerekek édesanyja is megérkezett, aki kétségbeesve kapta ki az ágyból legkisebb gyermekét. A nő rosszul lett, ezért a nyugdíjas segítő vette át a kicsit, a kiérkező védőnő pedig megkezdte az újraélesztést. A szemtanúk elmondása szerint ekkor még egy nagyon kis pulzusa volt a gyereknek, de az életét már nem tudták megmenteni. Az édesanyja teljesen összeomlott, még elbúcsúzni sem tudott szegénytől. A tűzben a család vizslája is elpusztult.

A család gyászolja a legkisebb gyermeküket..

A tragédia után a családfő, S. Gergely azonnal kocsiba ült és hazaindult. Az éj­szakát a néhány utcával odébb lakó barátaiknál töltötték. A rendőrség tegnap délelőtt még ki sem tudta hallgatni őket. Teljesen öszszetörtek, képtelenek voltak beszélni a történtekről. A gyászoló nagymama pár száz méterre lakik a baleset helyszínétől.

– A házuk lakhatatlanná vált, de különben sem szeretnének visszaköltözni oda. A baleset okáról egyelőre semmi biztosat nem tudunk, de valószínűleg elektromos tűz okozhatta a tragédiát. A kisunokám testén nem voltak égésnyomok, füstmérgezést kaphatott – mondta lapunknak Mária. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.

Loading...

About admin

Check Also

4 NAGYVÁROSBAN IS VEZET AZ ELLENZÉK, SZEGED, PÉCS, MISKOLC, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

Miskolc, 2019. október 7.Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP, Kopcsó Gábor, az Új Lendület Miskolcért és Veres …