web page hit counter
Saturday , November 23 2019
Home / Uncategorized / KARÁCSONY LETT BUDAPEST ÚJ FŐPOLGÁRMESTERE

KARÁCSONY LETT BUDAPEST ÚJ FŐPOLGÁRMESTERE

Eldőlt a nagy harc, Karácsony Gergely lett Budapest új Főpolgármestere, már Tarlós fel is hívta telefonon, és gratulált neki. 
Karácsony Gergelyt, az ellenzék jelöltjét választották Budapest főpolgármesterévé.
Bár még nincs meg a pontos végeredmény, de tíz óra előtt Tarlós István főpolgármester felhívta Karácsonyt, és gratulált neki a győzelemhez. A hírt az Indexnek megerősítette Kovács Anna, Karácsony sajtófőnöke.

Loading...

Az eredmény bomba meglepetésnek számít, mert a Fidesz-KDNP jelöltje, Tarlós István eddigi főpolgármester volt a választás toronymagas esélyese. Tarlóst mutatták győztesnek az utolsó kutatások, bár a szoros versenyt több kutatóintézet (Medián, Závecz) is jól előrejelezte. A Publicus legutolsó kutatása döntetlent mutatott.

Az eredmény az eddigi feldolgozottság (62,6 %) alapján a következő:
Karácsony Gergely, Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP:  207 967(50,02%)
Tarlós István, Fidesz-KDNP: 186 778 (44,93%)
Puzsér Róbert, Állampolgárok a Centrumban Egyesület: 18 449  (4,4%)
Berki Krisztián, független:  2 549 (0,61%)

Karácsony Gergely az Indexnek adott interjújában azt mondta, arra számít, hogy néhány százalékkal megnyeri a választást. Ez az optimizmusa a jelek szerint be is jött.

Nagy kérdés volt, hogy a fővárosi közgyűlésben meglesz-e az ellenzék többsége. Az ellenzék a kerületekben is jobban szerepelt a vártnál, és több olyan polgármesteri posztot is megnyer, amellyel előzőleg kevesen számoltak.

Loading...

About admin

Check Also

HUJBER: ” SZÉGYELLNÉM MAGAM, HA NYUGDÍJAS KOROMRA ARRA LENNÉK RÁSZORULVA, HOGY A KORMÁNYTÓL KAPOTT PLUSZPÉNZEKBŐL KELLENE MEGÉLNEM. ÉN BIZTOSAN NEM LESZEK OLYAN NINCSTELEN MINT A…

Hujber Feri ismét hangot adott gondolatainak, és belegázolt a nyugdíjasokba:” Egy biztos! Szégyellném magam, ha nyugdíjas …