web page hit counter
Sunday , October 13 2019
Home / Uncategorized / ELTEMETTÉK TÓTH RÓBERTET, A 29 ÉVES KAJAKOST, HELYSZÍNI KÉPEK

ELTEMETTÉK TÓTH RÓBERTET, A 29 ÉVES KAJAKOST, HELYSZÍNI KÉPEK

Szerettei, barátai, szurkolói utolsó útjára kísérték Tóth Róbert (†29) U23-as Európa-bajnok kajakost. A sportoló két évig folytatott emberfeletti küzdelmet a rák ellen, élete csatáját azonban nem tudta megnyerni, szeptember utolsó vasárnapján elhunyt – a szomorú hír mindenkit megrendített.

Temetésére rengetegen mentek el, a családtagok és a barátok mellett a sportolók közül is sokan rótták le kegyeletüket: köztük volt Dudás Miklós (28) világbajnok kajakos és Szepesi Nikolett (32) Eb-bronzérmes úszó. Tóth felesége, Reményi Diána (33) végig a szerelme mellett állt, mindent elkövetett, hogy meggyógyuljon.

– Borzasztó és felfoghatatlan ez az egész, nehéz mit mondani. Mindenkinek köszönjük a támogatást, s hogy elkísérték a férjemet az utolsó útjára. Megható, hogy annyian szerették Robit – mondta a kajakos párja, aki korábban versenyszerűen úszott.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség nevében Schmidt Gábor elnök búcsúzott a versenyzőtől.

– Barátként, közösségi emberként emlékezünk rád. Az utolsó napokban nagyon szerettél volna visszatérni közénk. Szeretnénk, ha tudnád, valójában sohasem szakadtál el tőlünk, és soha nem is fogsz – mondta a sportvezető.

Tóth Róbert könnycsatornáját 2017-ben támadta meg a rák nagyon ritka és agresszív fajtája, az adenoid cisztikus carcinoma nevű betegség. A gerincében és a májában is kialakultak áttétek. Itthon sugár- és kemoterápiás kezelést kapott, a szeme mögötti daganatot sikerült eltüntetni, de a sugárterápia miatt a bal szemére megvakult.

Tóth Róbert és felesége az utolsó pillanatig bízott a gyógyulásban / Fotó: Instagram
A házaspár az év elején költözött az USA-beli Houstonba: a reményt adó kezelés finanszírozása érdekében a sportolói társadalom összefogott, pályatársai közül is sokan adakoztak a megsegítésére. A kajakos elképesztő erővel küzdött a gyilkos kórral. A vizsgálati eredményei sokáig biztatóak voltak, néhány héttel ezelőtt elkezdett romlani az állapota, majd a szervezete feladta a harcot.

Loading...

About admin

Check Also

4 NAGYVÁROSBAN IS VEZET AZ ELLENZÉK, SZEGED, PÉCS, MISKOLC, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

Miskolc, 2019. október 7.Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP, Kopcsó Gábor, az Új Lendület Miskolcért és Veres …